pixel
מזמינים באתר ומקבלים קאשבק בלעדי
טיבר וואטסאפ

מה עדיף: טלוויזיה או טריפל של יס מול הוט?

איך לבחור בין הטלוויזיה של יס לטלוויזיה של הוט? מה צריך לדעת לפני שמחליטים אם יס או הוט? ומי באמת יותר טובה? כל התשובות במאמר הבא!

מה עדיף: טלוויזיה או טריפל של יס מול הוט?
מערכת - טיבר
מה עדיף: טלוויזיה או טריפל של יס מול הוט?

סדרת הכתבות שתעשה לכם סדר – יס או הוט?
חובבי הטלוויזיה שבינינו ודאי יראו עצמם כשייכים לאחת משלוש הקבוצות הבאות:
- חובבי טלוויזיה מבוססת כבלים (הוט - Hot)
- חובבי טלוויזיה מבוססת לוויין (יס – Yes)
- חובבי טלוויזיה מבוססת אינטרנט (פרטנר טי וי – Partner TV, סלקום טי וי – Cellcom TV, יס פלוס – yes+)
בסדרת הכתבות הבאה ננסה להכריע עבור כל אחד מהקוראים שלנו מה עדיף לו, שירותי טלוויזיה מבוססי אינטרנט של יס פלוס או מבוססת כבלים של חברת הוט, בהתבסס על פרמטרים רבים שנסקור מיד. את הפרק על שירותי הטלוויזיה מבוססי האינטרנט, נשמור לסדרת הכתבות הבאה, שווה לחכות.

החל מ
99 /חודש
קאשבק
50 /מנוי
החל מ
99 /חודש
קאשבק
100 /מנוי
החל מ
58 /חודש
קאשבק
30 /מנוי


תוכן עניינים:
1. חוויית צפייה – תוכן (ערוצים ותוכניות)
2. חוויית צפייה – איכות הממשק (נוחות ויכולות המשתמש)
3. הוט מול יס - פעולות בשירות עצמי
4. הוט מול יס - מחירים, מבצעים הטבות
5. סיכום סופי – השוואה ומסקנות

יס או הוט על קצה המזלג


לפני שנרד לפרטים הקטנים, נספר מעט למי שלא התנסה מעולם בשירותי החברות על שני השירותים הללו-
יס טלוויזיה
חברת יס מגדירה את שירות יס פלוס כחוויית צפיה חדשה שלא נראתה כמותה בישראל. אך במילים פשוטות מדובר על שירות טלוויזיה מבוסס אינטרנט (ולא מבוסס לוויין כפי שהיה בעבר) הפועל באמצעות פריסת רשת ממירים או סטרימרים (לקריאה נוספת על ממירי יס המחוברים לטלוויזיה בבית הלקוח. מבחינת משתמש הקצה ההבדל בין שירות אינטרנטי לכבלים הוא שאם פועלים מכשירים רבים על רשת האינטרנט ומהירותו מוגבלת, הצופים עלולים לחוות קשיי צפייה ("תקיעות מנחוס" בשפה העממית).

הוט טלוויזיה
אז כפי שבטח כבר הבנתם, שירותי הטלוויזיה של הוט עובדים באמצעות כבלים. משמעות הדבר שבשיגרה כמעט אין דבר שישבש את הצפיה שלכם כמובן למעט תקלות כמו נזקים פיזים לכבל עצמו או ממיר תקול. החיסרון הוא שישנם מקומות בארץ בהם אין פריסת כבלים כלל, אך כיום להוט כבר יש מענה על בעיה זו באמצעות טכנולוגיה שפועלת בתשתית אינטרנט (בדומה ליס פלוס).
יחד עם זאת, לכל חברה יש יתרונות וכמובן גם חסרונות רבים שאת כולם נציג מיד.

טלוויזיה של הוט או יס - חווית צפיה, תוכן וערוצים


נתחיל בהשוואה כללית בין סוגי התוכן השונים בכל אחד מהשירותים (yes או hot) ולאחר מכן נתמקד בערוצים שמציעה כל אחת מהחברות.
אם ברצונכם לבדוק ערוץ ספציפי או לעשות השוואה מקיפה בין ערוצים שחשובים לכם, אנו ממליצים בחום לבדוק גם את הכלי בו מופיעים ערוצי יס והוט
תכני VOD:
ספריית הוידאו (VOD) היא היום חלק בלתי נפרד מהצפייה בטלוויזיה, לכן חשוב שנדע מראש מה כל חברה מציעה לנו.
הוט VOD
הוט מציעה ספריית תוכן עשירה מאוד, החיסרון הוא שרוב התכנים בעלות נוספת לכל צפיה (ניתן לצפות בכל פרק למשך 24 השעות הבאות).
יס VOD
שירות הVOD של יס מציע תוכן מחולק לפי קטגוריות שונות, כאשר רוב התכנים ניתנים לצפייה בחינם. יס מספקת ללקוחותיה מגוון רב של תוכן המיועד לילדים ובני נוער.
תכלס
בגיזרת הVOD, יס מנצחת עם ספריית תוכן עשירה וחינמית שיכולה גם לסדר לנו זמן קצר של שקט בזמן שמכינים לילדים את ארוחת הערב, וגם לתפור לנו סופ"ש שלם של בינג' במבה וקולה.

תכנים מקוריים
טלוויזיה יס - yes original
יס היא ללא ספק מכונה משומנת של תוכן מקורי איכותי זוכה פרסים, החל מפאודה שלאחרונה נכנסה לנטפליקס ועד תאג"ד שריתקה ישראלים רבים למסך. בין אם אתם פריקים של הז'אנר של התוכן הישראלי, או סתם אוהבים לעשות בינג' מפעם לפעם, יס תדע לספק לכם תוכן מעולה שיגרום לכם להתרגש וישאיר אתכם במתח.
סדרות מקור שרצות עכשיו ביס פלוס: מי שמע על חווה ונאווה, בלאדי מורי, ריקוד האש, עד קצה הגוף, פריפריה אימפריה ועוד רבות וטובות.
טלוויזיה הוט - תכני המקור
מהצד השני, הוט ידועה בסדרות המקור הישראליות שהיא מייצרת כבר שנים רבות, ותופסות מקום של כבוד בהיכל התהילה של הטלוויזיה הישראלית כדוגמת שבאבניקים, מטומטמת, גולסטאר והבורר שכנראה נצפתה בכל בית בישראל או עספור בכיכובו של עוז זהבי אשר שבה את לבם של הצופים (והצופות). כך או כך, גם עם הוט אנחנו מבטיחים שלא יהיה לכם משעמם בשבת.
סדרות מקור שרצות עכשיו בהוט: סקיי, גולסטאר מרוקו, רעבים לאהבה, אחת שיודעת 2, להיות אליזבת ועוד ועוד..
תכלס
ההכרעה היא תיקו! שתי החברות בהחלט עושות עבודה מעולה בכל מה שקשור בתוכן מקורי. אם לומר את האמת, זה אחד היתרונות המשמעותיים של שני השירותים הללו (יס פלוס וטלוויזיית הוט) על פני שאר שירותי הצפיה (פרטנר טיוי, סלקום טיוי, סטינג טיוי ונקסט טיוי). אם אתם אוהבים תוכן ישראלי איכותי, אנחנו בהחלט ממליצים על שתיהן.

תכנים בינלאומיים
יס טלוויזיה - תוכן בינלאומי
יס מספקת לנו חוויה יוצאת דופן גם מבחינת התכנים המיובאים אלינו, עם ערוצים כמו HBO, דיסני פלוס ודיסקברי פלוס. כמו כן, יס מאפשרת חיבור פשוט לנטפליקס מה שמאפשר לשלב מנויים בקלות. בתשלום נוסף ניתן לקבל את ערוץ הדרמות הטורקיות לנגזרותיו וערוצי ויוה, כולל "ויוה לפני כולם" ולהינות מהטלנובלות הנצפות ביותר לפני שהפרקים משודרים באופן רגיל. גם כאן יס עושה עבודה מצוינת והרשימה אותנו.

תוכן בינלאומי של טלוויזיה הוט
הוט לא נשארת חייבת ומשיבה פייט גם בתכנים שהיא מביאה לנו מחו"ל.
בדומה ליס, תוכלו להתממשק אל חשבון הנטפליקס שלכם בקלות, להנות מערוץ HBO, וערוצי ויוה והדרמות הטורקיות (נכון לרגע כתיבת שורות אלה, הוט לא מספקת את ערוץ "ויוה לפני כולם").
הוט גם מספקת את שירותי Amazon Prime Video בישראל.
ערוצים בלעדיים להוט: הוט 3, הוט ZONE, קומדי סנטרל, הוט בידור, הוט REAL, הוט 8, הוט YOUNG, ערוצי הוט סינמה ועוד.
תכלס
הקרב כאן צמוד ביותר ואנחנו החלטנו על תיקו, אבל זה עניין מאוד אינדיבידואלי ואנחנו ממש נבין אם אתם חושבים אחרת.
לסיכום הפרק הנוכחי, בחישוב שלנו 3-2 ליס בכל מה שקשור לאיכות התכנים והערוצים, כמובן לא נשכח שהיא מציעה תוכן חינמי בVOD מה שמבטיח לכם שתמיד יהיה משהו מעניין לראות בחינם.
נמשיך לנושא הבא (חוויית צפיה – נוחות הממשק) בו נשווה את חוויית הצפייה מנקודת מבט על נוחות הממשק למשתמש.

חווית הצפיה ביס והוט - ממשק ממירים/טלוויזיה/אפליקציה
ילדי שנות ה-90 בטח זוכרים את ממשקי הטלוויזיה בהם הפיצ'ר הלוהט ביותר היה במקסימום ערוץ המשחקים בו יכולנו לשחק עם השלט, אך לא עוד! בפרק הזה אנחנו הולכים לדבר על אחד הפקטורים המשמעותיים ביותר לנוחיות שלנו כמשתמשים, הלא הוא - ממשק המשתמש.
ממשקי הטלוויזיה ביס
ממשק המשתמש של יס מציע מגוון פעולות ואפשריות רבות מאוד, ביניהן תוכלו למצוא כמובן גם את סט הפיצ'רים הבסיסיים, כמו שירות הCatch-Up המאפשר לראות תוכניות ששודרו בשבוע האחרון, ועד לפיצ'רים מתוחכמים יותר כמו yes Live+ המספק חווית צפייה שמנסה לדמות עד כמה שאפשר חוויית צפיה מציאותית. בין הפיצ'רים היותר האהובים עלינו הוא שירות "המשך צפייה" אשר מאפשר כבר במסך הבית של הממשק לגשת לכל הפרקים או התוכניות שהתחלנו לראות ולא סיימנו. מה נגיד ומה נאמר? שמישהו יכין פופקורן!
בחנות האפליקציות תוכלו למצוא את אפליקציית יס פלוס אשר מאפשרת לכם לצפות בתוכן ישירות מהנייד, ואף להוריד את התכנים למכשיר על מנת לצפות בהם מאוחר יותר, שירות נפלא בייחוד אם אתם טסים הרבה או נמצאים במקומות ללא קליטת אינטרנט טובה בדיוק כשיש לכם שעה אחת פנויה להתקדם בסדרה שלכם.
הוט - נוחות הצפיה
הממשק של הוט כמובן מכיל גם הוא את השירותים הבסיסיים כמו הCatch Up שהזכרנו קודם, StartOver המאפשר לצפות בתוכנית שכבר התחילה ישירות מנקודת ההתחלה, חיפוש סדרות, הוספת סדרות למועדפים ועוד רבים וטובים. כל אלה יחד מאפשרים בהחלט דרכים נוחות לטייל בין כל התוכן האהוב עליכם.
שירות נוסף של הוט נקרא HOT Binge ומציע אפשרויות של צפיה בפרקים אחד אחרי השני, לדלג על הפתיח או להמשיך לצפות מהנקודה האחרונה בה הפסקתם.
בדומה ליס פלוס, גם הוט מציעה את אפליקציית HOT Play לצפייה מהנייד, אבל תאלצו להפרד מ-10 שקלים כל חודש לטובת השירות.
תכלס
ישנם אמנם מספר שירותים שלא סקרנו, אך גם הם בין השירותים הבסיסיים שסקרנו קודם, כמו בקרת הורים. בחרנו לדבר עליהם בפעם אחרת, רק מכיוון שהם קיימים בשני השירותים.
לסיכום, הקרב גם הפעם בהחלט צמוד כי שני הממשקים פשוטים, נוחים וכיפים לתפעול. אך גם הפעם יס מנצחת, הפעם בזכות האפליקציה אותה היא מעניקה ללא תשלום נוסף ללקוחותיה.

חוויית השירות יס מול הוט - פעולות בשירות עצמי


פעולות שניתן לבצע באתר
בימינו כבר מזמן אין צורך להמתין לנציג במקרה שאתם רוצים לבצע פעולות בסיסיות הקשורות למנוי שלכם. בפיסקה הבאה נסקור את כל הפעולות שתוכלו לבצע דרך האתר ללא צורך בנציג שירות של החברה.
חוויית השירות העצמי ביס
יס מציעה סט כלים מגוון ויעיל לניהול המנוי שלכם. תוכלו למשל לנסות לפתור תקלות ובעיות בעזרת האשף האינטרנטי, ובמקרה שלא הצלחתם תוכלו להזמין טכנאי מקצועי שיגיע בשעות הנוחות לכם ויפתור לכם את התקלה. מעבר לטיפול בתקלות טכניות, ניתן גם להזמין ולבטל ערוצים למנוי שלכם, לצפות בלוח השידורים העתידי ולקבל עדכונים על הטבות ומבצעים דרך הניוזלטר של יס. שירותי הסטרימינג שיס פלוס מציעה (דיסקברי פלוס, דיסני פלוס, ונטפליקס) ניתנים גם הם לניהול קל דרך הממשק האינטרנטי באתר יס ותוכלו לקשר או לנתק חשבונות בקלות רבה.
גם את נושאי התשלומים קל מאוד לנהל דרך אתר יס, תוכלו לעדכן אמצעי תשלום או לצפות בכל החשבוניות האחרונות ולוודא שאין שום טעות בחיוב, או כמובן לוודא שמחיר החבילה שלכם לא השתנה (במקרה שהחבילה נגמרת המחיר עלול לעלות, שימו לב). יתרה מכן ניתן להרשם לשירות "חשבונית למייל" ולהמנע מכל הדואר המיותר שמגיע לכם לתיבה. גם קל וגם טוב לסביבה. לסיכום, יס מציעה לנו אפשרויות ניהול רבות למנוי שלנו. ומקבלת דירוג גבוה מאיתנו.
חוויית השירות העצמי בהוט
הממשק שהוט מציעה נוח להפליא מציע שלל פעולות יעילות שיחסכו לכם לדבר עם נציגי שירות ולהמתין על הקו. בנושא ניהול התשלומים והפרטים הטכניים של המנוי (כמו כתובת או אמצעי תשלום) תוכלו למצוא מגוון רחב של פעולות – צפיה בחשבונית אונליין, עדכון החברה על מעבר דירה, תשלום חוב, פרטים על מועד הגעת הטכנאי, הרשמה לשירות "חשבונית למייל" עדכון פרטים אישיים וכמובן אמצעי תשלום. יתרה מכך, הוט מציעה לכם מגוון פעולות הקשורות גם במנוי עצמו שלכם – טלוויזיה/אינטרנט/טלפון.
בכל מה שקשור לתפעול מנוי הטלוויזיה שלכם תוכלו ללמוד על תפעול שלטי הוט, התקנת ממירים או סטרימרים באופן עצמאי, שליטה בבקרת ההורים על מנת לחסום תוכן למבוגרים מילדיכם, טיפול בתקלות כמו "אין אות", "תקלת מסך ירוק/ורוד", "כרטיס לא מזוהה", "אין קליטה בטלוויזיה" ועוד. כמו כן תוכלו לעדכן גירסה לממירים מסוג פיירבוקס ומיני פייבר ולקבל הוראות התקנה עצמית לאפליקציית HOT TV על הטלוויזיה החכמה או הסמארטפון שלכם.
כמו שהזכרנו קודם, הוט מאפשרת לבצע פעולות עצמאיות גם בנושא אינטרנט/טלפון, כך שתוכלו בקלות רבה גם להגדיר את הרשת הביתית או לשנות את פרטיה (כולל שם משתמש וסיסמה), פיתרון תקלות באינטרנט, בדיקת מהירות האינטרנט. כמו כן, תוכלו לשלוט במכשירים המחוברים לחשבון שלכם (במקרה שהעברתם את הפרטים גם לקרוב משפחה או חבר ואתם מעוניינים להסיר אותו למשל).
תכלס
מה נאמר ומה נגיד? שתי החברות עושות כאן עבודה פשוט יוצאת דופן ומעודדות את הלקוחות להסתדר באופן עצמאי עם כמה שפחות תלות בשירות. לא נוכל לומר שזה מחליף באופן מוחלט את הנציגים האנושיים אבל זה לגמרי יכול לחסוך לכם זמן ותסכול בשעות העומס או בזמנים שמוקדי השירות אינם פעילים.
לסיכום, הוט מנצחת ניצחון מוחץ על אף שיס מציעה גם היא שירותים רבים, וזאת מכיוון שהוט בהחלט מציעה כאן מגוון שקשה מאוד להתחרות בו.

מחירים מבצעים והטבות של יס והוט


לפני שנתחיל לעסוק במחירי החבילות של כל חברה, נרצה להדגיש שמחירים ומבצעים הם דבר שמשתנה באופן תדיר. אם ראיתם מחיר בכתבה שאינו מעודכן, נשמח אם תסבו את תשומת לבנו לכך ונפעל במהירות האפשרית לתקן את הטעות.
הגענו לפקטור המשמעותי ביותר בעיני ישראלים רבים. בעיקר בימים אלה של עליות מחירים ותשלומים שהולכים ומכבידים על המשתכר הישראלי הממוצע. אז בלי דיבורי סרק, איפה יהיה משתלם יותר כלכלית?
מחירי טלוויזיה יס
שירות יס פלוס הבסיסי עולה כ-199 ₪ לחודש במחירו הרגיל. אך בתקופה האחרונה ישנו מבצע יס פלוס ב-99 שקלים בחודש למשך שנה. במסגרת החבילה תקבלו ממיר אנדרואיד תומך בנטפליקס, כולל שירות VOD חינם ומשלוח והתקנה חינם. נכון לזמן כתיבת שורות אלה, גם כל השליחויות וההתקנות בבית הלקוח אינן כרוכות בתשלום נוסף.
לומר את האמת זו היא חבילת התנסות מושלמת לכל צופה, ואנחנו חושבים שיש כאן דיל שחבל מאוד לפספס. אחרי הכל אם לא מרוצים תמיד ניתן לעזוב את השירות לפני עליית המחירים. כאשר במקרה כזה ההמלצה שלנו היא לעבור לSTING TV מבית יס, כך שכל הממירים שיהיו ברשותכם כבר תומכים בשירות. בקיצור, מומלץ.
מחירי טלוויזיה הוט
חבילת הטלוויזיה של הוט עולה 199 ₪ בחודש, כאשר יש מבצע של שלושה חודשים ראשונים בעלות של 79 ₪ למשך שלושת החודשים הראשונים. השירות כולל את חבילת ערוצי הוט, ושני ממירים. בשלושת החודשים הראשונים של השירות תוכלו להינות משירות צפיה VOD חינם, ולאחר מכן בעלות נוספת של 39.9 ₪ לחודש.
בשונה מיס, ההתקנה אינה בחינם ותעלה לכם 99 ₪ תשלום חד פעמי, אותו נכון לעכשיו ניתן לפרוס למספר תשלומים אם תחפצו בכך. אם אתם חובבים של רשת FOX HOME כדי לכם גם לדעת שמדי פעם הוט מעניקה גיפט קארדים למימוש ברשת זו, בגובה של עד 500 ₪ למנוי (כתלוי בסוג השירות), אז תהיו ערניים.
תכלס
שתי החברות מציעות לכן מבצעי הצטרפות משתלמים שמאפשרים לכם לבחון בעצמכם באופן אובייקטיבי את איכות השירות על כל צדדיו, וזו לדעתנו כבר בשורה מעודדת.
אבל אין צל של ספק שהמבצע של יס פשוט לא משאיר ברירות אלא להתנסות בשירות שלהם לפחות כל עוד ההתקנה והשליחויות ללא כל עלות נוספת. כמובן שצריך לזכור שלאחר שהמחירים של מבצעי ההצטרפות נגמרים, ההפרש בין שני השירותים יחסית זניח, לכו עם מה שאתם אוהבים.

יס או הוט - סיכום


אם הצלחתם להגיע עד לכאן, אנחנו מניחים שאתם כנראה כבר יודעים איזה שירות יתאים יותר לכם ולבני משפחתכם. אבל בכל זאת, גם עבור אלה בינינו שלא הצליחו לקרוא את כל הסידרה, הנה תמצות של עיקרי ההבדלים בין שני שירותי הפרימיום הללו.
תוכן הערוצים
בכל מה שקשור לתוכן וערוצים, יש לנו רק שבחים לספר על שני השירותים האלה, שעושים עבודה מצויינת בכל הקטגוריות. החל משירותי הVOD העשירים, דרך התכנים המקוריים שכל אחת מהם יוצרת ומייצרות לנו קלאסיקות ישראליות נהדרות ועד לתכנים הנצפים בעולם המיובאים אלינו מחו"ל.
יס אמנם ניצחה בקטגוריה בפער קטן בזכות ספריית הVOD אותה היא מציעה בחינם לכלל לקוחותיה, בעוד חלק גדול מתכני הVOD של הוט כרוכים בתשלום נוסף.
ממשק הממירים הטלוויזיה והאפליקציה
בגיזרת הממשקים ונוחות המשתמש, שתי החברות מציעות ממשק ידידותי ונוח בעל פיצ'רים חדשים ומתקדמים, אשר יאפשרו לכם לראות ראשונים ובלייב את הגול, כן כן, לפני השכנים שלכם.
שתי החברות גם יציעו לכן אפליקציה המאפשרת לקחת את כל הטוב הזה איתכם לדרך, אך גם בקטגוריה הזאת יס מנצחת ביתרון קטן, וזה כי את שירותי הצפיה באפליקציה יס מעניקה בחינם ללקוחותיה, בעוד בהוט ישנו תשלום נוסף של 10 ₪ בחודש.
פעולות בשירות האישי
היום כבר מזמן לא צריך להמתין לנציג שעות על הקו על מנת לפתור תקלה טכנית כזו או אחרת, וזאת כי לרוב מדובר בתקלות שניתן לפתור באופן עצמאי בעזרת ביצוע פעולות פשוטות. ניכר ששתי החברות הפנימו את זה היטב ומציעות שלל מדריכים, כתובים ומוסרטים, המסבירים באופן מפורט כיצד לתפעל שירותים כאלה ואחרים כמו הוספת ערוצים למנוי שלכם ועד פתרון תקלות ובעיות צפיה מעצבנות.
מחירים מבצעים והטבות
בכל הנוגע למחירים, וביחס לשאר ההצעות שישנן בשוק, הוט ויס מציעים תוכניות עם מבצעי הצטרפות לא רעים בכלל, שעושות חשק להצטרף לשירותים שלהם. יש לזכור שלאחר תקופת המבצע המחיר עולה באופן יחסית דרמטי, אך בל נשכח שמדובר בשירותי טלוויזיה פרימיום המספקים הרבה מעבר לספריות התוכן הפשוטות המוצעות על ידי החברות הקטנות יותר בשוק.
באופן כללי המחירים של יס (נוכן לזמן זה) משתלמים יותר, ואם לא שוכחים את הקאשבק שמגיע לכם מאיתנו, זה בהחלט משתלם לפחות לנסות את השירותים הללו ולראות בעצמכם אם אתם אוהבים או לא.
סיכום בנימה אישית
אז זהו, סיימנו את הסקירה הארוכה הזו של שתי החברות, ואנחנו ממש מקווים שהצלחתם להפיק את המירב ושסייענו לכם בבחירת החבילה המתאימה לכם.
אם יש לכם משהו להוסיף או שאלה, אל תהססו ליצור איתנו קשר ואנחנו נדאג לתקן/להבהיר/ולשנות בהתאם לצורך.
נתראה בסקירה הבאה.

מצאתם טעות בכתבה? רוצים לחדד או להוסיף משהו? צרו איתנו קשר, נשמח לשמוע מכם!
ליצירת קשר